Eindelijk van je vliegangst af! En weet je wat zo leuk is? Het helpt ook bij het aanpakken van vele andere angsten!

Als jij denkt dat vliegen gevaarlijk is, dan is het logisch dat je nare emoties hierbij ervaart. Als ik zo zou denken als jij, zou ik ook bang zijn en vliegangst hebben. Ik kan je wel geruststellen, maar geruststellen werkt helaas niet. Hoe dit komt en wat dan wel werkt leg ik uit in de training: Overwin je vliegangst. Als je de online training stap voor stap volgt en de oefeningen doet, kan je écht van je vliegangst afkomen. 

De training: Overwin je vliegangst is gericht op vliegangst, maar is zeker ook geschikt voor vele andere angsten, zoals rijangst, spinnenangst, spreekangst. In deze online training leer je angst echt begrijpen. Je krijgt concrete tools, tips, oefeningen en waardevolle inzichten hoe je effectief met je angst om kan gaan. Stap voor stap begeleid ik jou door jouw vliegangst heen. 

Nikki over de vliegangst-training: ‘Ik merkte al meteen de eerste keer dat ik moest vliegen na de training dat ik echt heel comfortabel in het vliegtuig zat. En dat ik kon putten uit de informatie die ik in de training had geleerd… Het is heel fijn dat vliegen geen stress factor meer van mijn reis is.”
Sandra: “Het was voor mij niet voor vliegangst maar voor autorijden. Ik heb de tips gebruikt om rustig te worden, om te klopppen, om de affirmaties te doen en dat heeft echt heel goed geholpen. Het eindresultaat is dat ik nu mede-eigenaar ben van een auto, dat had ik voor de training echt niet voor mogelijk gehouden.”

De heldere en rustige uitleg van Lo in de filmpjes (met leuke voorbeelden en plaatjes) gaf mij ook een soort rust. Lo toont begrip en weet zich goed in je te verplaatsen. Veel mensen zeggen vaak ‘Stel je niet aan’ of ‘Dat gaat toch wel over’. Dat werkt alleen maar averechts.

Ik had al eens eerder een cursus gevolgd om met vliegangst te leren omgaan, maar de angst was daardoor niet verdwenen. Ik ben zeer tevreden over de online training Overwin je vliegangst. Een dag voor het vliegen speelde ik alle filmpjes nogmaals af en ik heb EFT toegepast. Verrassend genoeg had het de volgende dag nog effect ook!

Zowel op de heen- als op de terugreis had ik gezellige en spraakzame mensen naast me zitten. Die heb ik ook gewoon verteld over het kloppen met EFT. Op een gegeven moment was er lichte turbulentie en ging ik samen met de Italiaan naast me in de Zen-houding. We hebben heel wat afgelachen en dan vergeet je je ook te focussen op de angst die op de loer ligt, maar heb je gewoon een onderhoudend gesprek.

Mijn credo en affirmatie is geworden: ‘Al zal vliegen nooit m’n favoriete hobby worden; in de lucht ben ik veilig en kan me niks gebeuren.’

Iedereen die last heeft van vliegangst of een andere angst zou deze training moeten volgen!

Femke Okx,

Redacteur/redacteur/Tekstschrijver, Redactiebureau Chapeau

7 tips bij vliegangst

 

1. Goede voorbereiding: zorg dat je je belangrijkste spullen op orde hebt, paspoort, geld eventuele medicijnen(papieren) enzo. Bedenk dat als je iets vergeten bent dat je altijd de benodigde spullen kan kopen. Dus vraag jezelf af bij stress bij de voorbereiding: Hoe erg is dit? Zorg ook voor wat afleiding in het vliegtuig, (puzzel)boek, muziek, oortjes, opgeladen batterijen.

2. Kom op tijd: Zorg dat je op tijd op het vliegveld aankomt. Plan je reistijd dan ook ruim een uur extra, zodat als er iets van vertraging optreedt, dat je dan niet direct in de stress schiet. Heb je een koffer om in te checken, neem dan nog eens een half uur extra. (dit is een tip en absoluut niet nodig, maar dit kan helpen om niet onnodig in de stress te schieten) 

vliegangst tips3. Als het anders gaat. Mocht het toch gebeuren dat je je vliegtuig mist? Natuurlijk baal je dan enorm, dat is een hele normale gezonde eerste menselijke reactie. Dus baal enorm, neem er ook de tijd voor als dat kan. Voel de emotie in je lichaam, laat je verhaal (hoofd) even los en adem rustig door je emotie heen en bedenk daarna (met je hoofd) wat je gaat/wilt doen.

Tip: Bedenk dat door deze onverwachte draai in jouw planning je nu een gebeurtenis gaat meemaken die jezelf NOOIT bewust had kunnen plannen. Dus houdt al je zintuigen scherp want deze ervaring die je nu mee gaat maken kan wellicht een hele bijzondere zijn. Dus probeer er een bijzonder moment van te maken. Misschien ontmoet je iemand die je anders nooit had ontmoet, misschien zie je iets wat je anders nooit had gezien. Misschien een schrale troost, maar wel een kans.

vliegangst hulp vragen tip4. Vraag om hulp: Vraag hulp aan de mensen die op het vliegveld werken. Ga er niet alleen mee rond lopen. Zij zijn er om jou te helpen. Wees niet bang voor domme vragen. Krijg je geen goed antwoord, dan vraag je het gewoon aan de volgende. Ze zullen jou niet filmen en jou met je vraag op twitter publiekelijk te kijk zetten. Ze zijn niet met jou bezig, maar met hunzelf en hun werk.

vliegangst koffie tip5. Koffie, suiker: Je leest vaak dat dit je nerveuzer maakt en wordt daardoor vaak afgeraden als je vliegangst hebt. Dit kan zeker een goede tip zijn bij vliegangst, maar niet om de reden die jij denkt. Koffie, suiker etc. maakt je niet nerveuzer, alleen je hart kan sneller hierdoor gaan kloppen, waardoor jij kan gaan denken dat je nerveus bent en dit kan je angst/stress extra voeden. In de online training krijg je hier ook meer uitleg en tips voor. 

Doe hiermee wat je wilt, eet wat mij betreft lekker de chocolade reep op bij de koffie en bemoei je niet met je hart-zaken, dat komt vanzelf wel goed. Maar het is zeker een bruikbare tip die je kan toepassen bij jouw vliegangst.

vliegangst accepteren6. Accepteer: Accepteer wat er gebeurt. Accepteren hoeft niet te betekenen dat je het leuk moet gaan vinden. Accepteren betekent dat je met je aandacht aanwezig kan blijven. Een goede tip hierbij is om door te blijven ademen en tegen jezelf zeggen: Ook dit gaat weer voorbij. In de online training krijg je hier ook meer uitleg en tips voor.

7. Doorbreek je angst: Aan het einde van het filmpje, geef ik je nog een tip uit de training: overwin je vliegangst.

Veel gestelde vragenover de online training: Overwin je vliegangst


Vraag: Ik ken al EFT, wat leer ik dan voor nieuws bij deze training?

Antwoord: Jazeker leer je veel nieuws bij deze training. EFT kennen is één ding, maar hoe je het goed en juist moet toepassen op vliegangst is een ander ding. De volgorde van de training is doelbewust zo gekozen, EFT is slechts een onderdeel ervan, een hele belangrijke, maar zeker niet de belangrijkste. Naast de benodigde informatie over angsten leer je ook nog andere tools, die je samen met EFT in kan zetten. De training heeft één aparte module voor EFT. Hier wordt heel duidelijk uitgelegd, hoe je op de juiste manier moet kloppen en waarom EFT wel of niet voor jou werkt. Dit staat niet in de EFT-boeken beschreven.

Deze EFT-module wordt ook gebruikt bij de online training: EFT Thuis Toepassen. Gedurende de gehele training krijg je verschillende op maat-gerichte EFT richtlijnen.


Vraag: Ik heb de EFT Thuis toepassen al, maar wil ook graag de online training: Overwin je vliegangst.

Antwoord: Deze module is inderdaad dubbel, hoewel deze in de vliegangst-training aangepast is op vliegangst. Maar mocht je de EFT Thuis Toepassen hebben aangeschaft en daarna de online training: Overwin je vliegangst, schrijf mij dan een email, en je krijgt een extra gratis skype of bel sessie van een half uur.


Vraag: Ik ga nu niet vliegen, maar pas volgend jaar, heeft deze training dan nu nut?

Antwoord: Ik vind van wel, want de training kan je later altijd weer terug kijken. Hoe vaker je langs de filmpjes gaat, hoe meer je de informatie en technieken gaat snappen. Je kan alvast oefenen met je angst voor het idee dat je volgende zomer gaat vliegen, of je kan deze training ook voor andere angsten gebruiken. Zoals bv bij Sandra, zij heeft deze training toegepast voor haar rijangst.